Tiszadob az ország kedvenc kastélyai között PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Oros Babett   
2016. augusztus 18. csütörtök, 15:30

Kiemelkedő látogatószámokat ért el a Forster Gyula Nemzeti Örökségvédelmi és Vagyongazdálkodási Központ a fenntartásában álló helyszíneken 2016 első félévében. A tavalyi év adataihoz képest júliusig közel 30%-kal többen voltak kíváncsiak a megújult műemléképületekre. A siker többek között a várakba, kastélyokba, emlékhelyekre szervezett programoknak köszönhető. A látogatható helyszínekről magyar illetve angol nyelvű átfogó kiadványt jelentetett meg a Központ.

Az öt legnépszerűbb helyszín a Siroki Barlangvár és népi lakóház, a majki Kamalduli remeteség, a tiszadobi Andrássy-kastély, az edelényi L’Huillier – Coburg – kastély és a füzzérradványi Károlyi – kastély. Megnőtt az érdeklődés a Nádasdy-kastély, az ozorai Pipó Várkastély és a dégi Festetics-kastély iránt is, impozáns dísz- és báltermeiket, csodálatos parkjaikat egyre több pár választotta esküvője színhelyéül az utóbbi fél évben.

A színes programok és rendezvények bővülésével egyre többen indulnak útnak, hogy felfedezzék az ország különböző pontjain rejtőző műemlékeket. A Húsvét a Kastélyban, a BORkulTÚRA gasztro-programsorozat, valamint a Múzeumok Éjszakájára szervezett rendezvények vonzották leginkább az épített örökség rajongóit.
2015 első félévéhez képest közel 30%-kal nőtt a Forster Központ fenntartásában működő kastélyok és várak népszerűsége a látogatottsági adatok alapján. Az idei év januártól júniusig tartó időszakában összesen 97 ezer látogatót fogadott helyszínein a Központ. Júniusban például 5 ezerrel több vendég érkezett az előző év azonos időszakához képest.

A teljes cikk  IDE kattintva olvasható!

Forrás: www.forsterkozpont.hu

Módosítás dátuma: 2016. augusztus 18. csütörtök, 15:57